Home > Informatie > Verschil tussen glas en polycarbonaat

Bent u op zoek naar een veranda dan komt u ook voor de keuze te staan van welk materiaal het dak moet zijn? Hiervoor heeft u de keuze uit polycarbonaat en glas. Om een goede keuze te maken zullen wij hier de verschillen tussen de materialen uitleggen.

Polycarbonaat plaat opaal

Een belangrijke eigenschap van opaal polycarbonaat platen is dat ze niet doorzichtig zijn. Ze hebben een melkwitte kleur en laten 65% licht door. Hierdoor laat de polycarbonaat plaat geen sterke zonnestralen door, maar u krijgt nog steeds voldoende zonlicht binnen waar u van kunt genieten.

 

Een polycarbonaatplaat is 16mm dik en maximaal 980mm breed, dient de veranda ingekort te worden dan zal de breedte maat van de polycarbonaatplaat worden aangepast.

Polycarbonaat plaat helder

Heldere polycarbonaat platen laten meer zonlicht door dan opalen polycarbonaat platen. Dit zorgt ervoor dat de overkapping een ruimtelijk en open gevoel geeft. Nadeel hiervan is dat het hierdoor binnen in de veranda erg heet kan worden. Een ander nadeel van heldere platen is dat je regendruppels en condens in de kanaalplaten beter kan zien dan bij opalen polycarbonaat platen.

Een polycarbonaatplaat is 16mm dik en maximaal 980mm breed, dient de veranda ingekort te worden dan zal de breedte maat van de polycarbonaatplaat worden aangepast.

Tip: een heldere polycarbonaat plaat wordt vaak gebruikt voor een tuin op het noorden en een opale polycarbonaat plaat voor een tuin op het zuiden.

Gelaagd glas 4.4.2 of 5.5.2

Gelaagd glas bestaat uit 2 glasplaten van 4 millimeter of 5 millimeter. Tussen deze 2 glasplaten zit een folie van om en nabij 2 millimeter om het glas te verbinden.

Hierdoor is het gelaagde glas ook veiligheidsglas. Als het glas breekt, breekt het in duizend kleine stukjes. Hierdoor is de kans op verwondingen kleiner.

 

Heeft u een gelaagd glas 4.4.2 gehard dan is de breedte maat van het glas 980mm, dit glas is niet te snijden. 

Bij gelaagd glas 4.4.2 of 5.5.2 gelden afwijkende maten voor het glas. Dit is afhankelijk van de afmeting van uw Veranda.

Op zoek naar veranda's, rolluiken, terrasoverkappingen, screens, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.veranda-discount.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden